Barion Pixel

Mind a(z) 31 találat megjelenítve

6.990 Ft 5.504 Ft + ÁFA
(1) 6.990 Ft 5.504 Ft + ÁFA
(4) 6.490 Ft 5.110 Ft + ÁFA
(5) 6.490 Ft 5.110 Ft + ÁFA
(1) 7.490 Ft 5.898 Ft + ÁFA
(4) 6.490 Ft 5.110 Ft + ÁFA
-15%
(4) Original price was: 6.490 Ft.Current price is: 5.490 Ft. 4.323 Ft + ÁFA

Üdvözlünk az Állatijó Ékszerek Állatos charm ketagóriájában!

Egy gyönyörű nyaklánc, egy csodálatos karkötő, vagy egy bájos bokalánc önmagukban is különleges ékszerek, főleg, ha valamilyen jelentést is hordoznak számunkra, péládul egy szerettünktől kaptuk, vagy esetleg egy számunkra kedves országban vásároltuk. Mindez pedig tovább fokozható a charmok segítségével, amelyek még egyedibbé, különlegesebbé varázsolják ékszereinket.

De mik is azok a charmok?

A charmok nevükhöz hűen apró, szimbolikus jelentésű kiegészítők, amelyeket a múltban amulettként használtak, igazi varázslatot hoznak az életedbe! Ezek a csodálatos kis ékszerek hasonlóak a medálokhoz, ám kisebb méretüknek köszönhetően kényelmesen elférnek egy karkötőn vagy egy bokaláncon. Kicsiny területükön végtelen lehetőség rejtőzik, hogy kifejezd személyiségedet és stílusodat.

Honnan erednek a charmok?

A charmok története nagyon régre nyúlik vissza. Már évezredekkel ezelőtt is jelen voltak az emberek életében valamilyen formában. A neolitikus korból származó feljegyzések arról tanúskodnak, hogy több mint 12 000 évvel ezelőtt már használtak charmokat. Persze akkor még nem így hívták őket. Ekkor még fából, kagylóból, kőből vagy csontból készítették ezeket a kis amulletteket, amelyeket a nyakukban hordtak. Védelmi funkciót tulajdonítottak neki. Úgy gondolták, hogy ezek az apró ékszerek megóvják őket a gonosz szellemektől.

Az ókori Egyiptomban is népszerűek voltak a charmok, amelyeket ekkor már nemcsak védelmezőnek, hanem szerencsehozónak is tekintettek. Olyannyira közel álltak hozzájuk ezek a kiegészítők, hogy haláluk után a túlvilágra is “magukkal vitték őket”, hogy szellemeiket tovább óvják.

A charmok később a Római Birodalomban is szerepet kaptak, főleg a keresztények között, akik hitük és meggyőződéseik kifejezésére használták őket.

A középkorban, a lovagok is előszeretettel alkalmazták a charmokat. A páncéljuk alá rejtve viselték őket, mivel úgy gondolták, hogy segítenek nekik a harcban, győzelemre kísérik őket és megvédik őket a legvéresebb csatákban is.

Charmok a modern korban

A charmok divatját a 20. században igazán felpezsdítette a Pandora karkötő forradalma. A dán ékszertervező, Per Enevoldsen 2000-ben alkotta meg a világhírű pandora karkötőt, amely lehetővé tette a charmok szabad kombinálását és cserélhetőségét. Ez az innovatív ötlet megváltoztatta az ékszeripar játékszabályait és új divatőrületet teremtett, amely azóta is hódít.

A charm karkötők lehetővé teszik, hogy kreativitásunkat és személyes stílusunkat szabadon kibontakoztathassuk. Minden charm egy történet, amely rólunk mesél, és a karkötőnk egyedi vallomása lesz. Választhatjuk kedvenc állatunkat, egy kedves emléket idéző motívumot, vagy akár szív alakú charmot a szeretet jelképeként.

Charmok ajándékba

A charmok remek ajándék lehetőséget is kínálnak. Kedves szavakkal vagy jelentéssel ellátott charmokkal fejezhetjük ki szeretetünket és törődésünket a szeretteink felé. Egy különleges charm nem csupán egy kiegészítő, hanem egy érzelmekkel teli emlék is lehet, amely mindig velünk marad.

Ahogyan a divat folyamatosan változik, úgy újulnak meg a charmok is. A tervezők folyamatosan keresik az újításokat és új anyagokkal, formákkal és színekkel gazdagítják a charmok világát. Így mindig találhatunk olyan darabot, amely megfelel az aktuális stílusunknak és hangulatunknak.

A charmok tehát nemcsak gyönyörű kiegészítők, hanem egy egész életre szóló kaland is. Egy kis varázslat, amely minden nap mosolyt csal az arcunkra és emlékeket idéz fel a múltból.

Állatos charmok gyűjtőknek is

Fedezd fel a charmok csodálatos világát, és válogass kedvedre kínálatunkból, ahol gyönyörű, különleges állatos charmokat találsz.

Az állatos charmok nem csak divatos kiegészítők, hanem mélyebb jelentést is hordozhatnak az egyes állatok szimbólumai kapcsán. Például a bagoly a bölcsesség és tudás szimbóluma lehet, míg egy tappancs a négylábú kedvenceink iránt érzett szeretetet, és a hűséget képviselheti.

Az állatos charmok a legkisebbek és a legidősebbek között egyaránt népszerűek, és minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő charmot. Ezek a kiegészítők nemcsak divatosak és személyesek, hanem egyfajta boldogságot is hozhatnak az életünkbe, hiszen az állatokkal való kapcsolatunk sokszor különleges és megnyugtató érzéseket adhat nekünk még a legnehezebb napokon is.

Pörgess, hogy nyerhess!

  • Tedd próbára szerencséd, nyerj 5 vagy 10% kedvezményt, vagy ingyenes szállítást!
  • Rendelésenként egy nyeremény használható fel, 5.000 Ft kosárérték felett.
Pörgetek!
Ne lássam többet
Emlékeztess később
Köszönöm most nem