Mind a(z) 13 találat megjelenítve

4.490 Ft5.990 Ft
(4) 2.790 Ft 2.197 Ft + ÁFA
(2) 2.990 Ft 2.354 Ft + ÁFA
2.490 Ft 1.961 Ft + ÁFA
(7) 2.790 Ft
(5) 1.890 Ft 1.488 Ft + ÁFA
(13) 2.490 Ft3.790 Ft
(50) 1.990 Ft2.190 Ft

Baglyos ékszerek – évezredeken átnyúló motívum

Az ékszerek sokáig fontos szerepet játszottak az emberiség történetében. Szépségük mellett képesek kifejezni viselőjük személyiségét és mert külön jelentéssel bírnak sokak számára. Az egyik legnépszerűbb motívum a bagoly, amelyet sok évszázadon át használtak különféle ékszerek díszítésére. A bagoly motívum rendkívül sokoldalú, és sokféle jelentéssel bír a különböző kultúrákban. Nem véletlen tehát a baglyos ékszerek népszerűsége.

A bagoly már az ókori görögöknél és rómaiaknál is fontos szimbólum volt. A bölcsesség jelképeként történő ábrázolásával a bölcsek és filozófusok állatává vált. 

Az ősi egyiptomiaknál a bagoly az élet és a halál közötti átmenet szimbóluma volt, mivel a bagoly hajnalban és alkonyatkor aktív. Az ősi indiai kultúrában a bagoly motívum a bőség és a jólét jelképeként funkcionált. Az amerikai őslakosoknál, mint például a Hopi vagy a Navajo törzs, a bagoly a bölcsesség, a megfigyelés és a spirituális útmutatás szimbóluma volt.

 

Bagoly motívum – a varázslók és mágikus rituálék világában

Az évszázadok során a bagoly motívum jelentése tovább fejlődött és átalakult. A középkorban és a reneszánsz korban a bagoly motívumot gyakran kapcsolták össze a titkok és a misztikum világával. A bagoly, amely képes éjjel látni, a sötétségben való eligazodást és a titkok felfedezését jelképezte. Emiatt a bagoly motívum megjelent a varázslók, a mágikus rituálék és a boszorkányság világában is, akár baglyos ékszerek formájában.

 

Bagoly motívumok a mai ékszereken – baglyos ékszerek napjainkban

A baglyos ékszerek ma is rendkívül népszerűek. A bagoly motívum modern ékszertervezésben történő alkalmazása kifejezi a viselője erényeit és személyiségét. A baglyos ékszereket olyan emberek kedvelik, akik értékelik a bölcsességet, az intelligenciát és az okosságot, vagy akik vonzódnak a misztikumhoz és a titokzatossághoz. 

 

Baglyos ékszerek széles választéka webáruházunkban

Webáruházunkban is számos baglyos ékszer található, úgy mint nyakláncok, fülbevalók, gyűrűk és karkötők. Baglyos ékszereink különféle színben és stílusban kaphatóak, így mindenki megtalálja a számára tökéletes darabot. 

Az Állatijó Ékszerek webáruházában a minőség, és vásárlói elégedettség az első, így akármelyik baglyos ékszerünket is válaszd, biztos lehetsz benne, hogy hosszú ideig lesz hű társad a mindennapok során. Ha ajándékba adnád ékszereinket, akkor se félj: garantáltan mosolyt fogsz csalni bármely szeretted arcára különleges baglyos ékszereinkkel. 

Pörgess, hogy nyerhess!

  • Tedd próbára szerencséd, nyerj 5 vagy 10% kedvezményt, vagy ingyenes szállítást!
  • Rendelésenként egy nyeremény használható fel, 5.000 Ft kosárérték felett.
Pörgetek!
Ne lássam többet
Emlékeztess később
Köszönöm most nem