Mind a(z) 14 találat megjelenítve

4.790 Ft5.990 Ft
Elfogyott (előrendelhető)
(1) 2.790 Ft
(1) 2.990 Ft
(4) 2.790 Ft
(5) 1.890 Ft
Elfogyott (előrendelhető)

Baglyos ékszerek

Extravagáns baglyos gyűrű

(4) 1.990 Ft
(11) 3.790 Ft
(45) 2.190 Ft

Baglyos ékszerek – évezredeken átnyúló motívum

Az ékszerek sokáig fontos szerepet játszottak az emberiség történetében. Szépségük mellett képesek kifejezni viselőjük személyiségét és mert külön jelentéssel bírnak sokak számára. Az egyik legnépszerűbb motívum a bagoly, amelyet sok évszázadon át használtak különféle ékszerek díszítésére. A bagoly motívum rendkívül sokoldalú, és sokféle jelentéssel bír a különböző kultúrákban. Nem véletlen tehát a baglyos ékszerek népszerűsége.

A bagoly már az ókori görögöknél és rómaiaknál is fontos szimbólum volt. A bölcsesség jelképeként történő ábrázolásával a bölcsek és filozófusok állatává vált. 

Az ősi egyiptomiaknál a bagoly az élet és a halál közötti átmenet szimbóluma volt, mivel a bagoly hajnalban és alkonyatkor aktív. Az ősi indiai kultúrában a bagoly motívum a bőség és a jólét jelképeként funkcionált. Az amerikai őslakosoknál, mint például a Hopi vagy a Navajo törzs, a bagoly a bölcsesség, a megfigyelés és a spirituális útmutatás szimbóluma volt.

 

Bagoly motívum – a varázslók és mágikus rituálék világában

Az évszázadok során a bagoly motívum jelentése tovább fejlődött és átalakult. A középkorban és a reneszánsz korban a bagoly motívumot gyakran kapcsolták össze a titkok és a misztikum világával. A bagoly, amely képes éjjel látni, a sötétségben való eligazodást és a titkok felfedezését jelképezte. Emiatt a bagoly motívum megjelent a varázslók, a mágikus rituálék és a boszorkányság világában is, akár baglyos ékszerek formájában.

 

Bagoly motívumok a mai ékszereken – baglyos ékszerek napjainkban

A baglyos ékszerek ma is rendkívül népszerűek. A bagoly motívum modern ékszertervezésben történő alkalmazása kifejezi a viselője erényeit és személyiségét. A baglyos ékszereket olyan emberek kedvelik, akik értékelik a bölcsességet, az intelligenciát és az okosságot, vagy akik vonzódnak a misztikumhoz és a titokzatossághoz. 

 

Baglyos ékszerek széles választéka webáruházunkban

Webáruházunkban is számos baglyos ékszer található, úgy mint nyakláncok, fülbevalók, gyűrűk és karkötők. Baglyos ékszereink különféle színben és stílusban kaphatóak, így mindenki megtalálja a számára tökéletes darabot. 

Az Állatijó Ékszerek webáruházában a minőség, és vásárlói elégedettség az első, így akármelyik baglyos ékszerünket is válaszd, biztos lehetsz benne, hogy hosszú ideig lesz hű társad a mindennapok során. Ha ajándékba adnád ékszereinket, akkor se félj: garantáltan mosolyt fogsz csalni bármely szeretted arcára különleges baglyos ékszereinkkel. 

Pörgess, hogy nyerhess!

  • Tedd próbára szerencséd, nyerj 5 vagy 10% kedvezményt, vagy ingyenes szállítást!
  • Rendelésenként egy nyeremény használható fel, 5.000 Ft kosárérték felett.
Pörgetek!
Ne lássam többet
Emlékeztess később
Köszönöm most nem