Barion Pixel

Mind a(z) 25 találat megjelenítve

-14%
Original price was: 2.790 Ft.Current price is: 2.390 Ft. 1.882 Ft + ÁFA
(1) 2.490 Ft 1.961 Ft + ÁFA

Akasztós fülbevalók

Gumimaci fülbevaló több színben

(8) 1.790 Ft

Akasztós fülbevalók

Kiskacsa fülbevaló több színben

(1) 1.890 Ft
-70%
(1) 3.490 Ft 2.748 Ft + ÁFA

Akasztós fülbevalók

Óriás panda lógós fülbevaló

(1) 1.890 Ft 1.488 Ft + ÁFA

Akasztós fülbevalók

Rózsaszín cuki malacos fülbevaló

(1) 1.490 Ft 1.173 Ft + ÁFA
(8) 2.390 Ft

Akasztós fülbevalók

Aranyhal zacskóban fülbevaló

(6) 2.190 Ft
(1) 2.490 Ft 1.961 Ft + ÁFA
(3) 1.990 Ft 1.567 Ft + ÁFA
(2) 2.490 Ft 1.961 Ft + ÁFA
(5) 1.990 Ft 1.567 Ft + ÁFA
(9) 1.690 Ft4.990 Ft
(4) 2.790 Ft 2.197 Ft + ÁFA
(1) 1.990 Ft 1.567 Ft + ÁFA
(2) 1.890 Ft 1.488 Ft + ÁFA
1.990 Ft 1.567 Ft + ÁFA

Üdvözlünk az Állatijó Ékszerek Akasztós fülbevalók kategóriájában!

A fülbevalók mindigis népszerű ékszerek voltak a fiatalok és idősebbek köreiben is, hiszen fantasztikus kiegészítői bármely szettnek, legyen szó a hétköznapokról, vagy különlegesebb alkalmakról. Egy-egy látványosabb akasztós fülbevaló kiválóan feldobja a legegyszerűbb megjelenést is, így nem csoda, hogy ődisők óta előszeretettel viseljük ezeket az ékszereket.

Honnan erednek az akasztós fülbevalók?

Lógós fülbevalók az ősi civilizációkban

Az akasztós fülbevalók ékes és stílusos ékszerek, melyek hosszú történelmmel büszkélkedhetnek. A fülbevalók használata az emberiség történetének korai időszakaiba nyúlik vissza, és számos kultúrában és civilizációban jelentős szerepet játszottak.

A fülbevalók történelmének nyomai egészen az ókori Keletig vezetnek vissza, többek között az ókori Mezopotámiába, Egyiptomba és Indiába. Az ókori Egyiptomban például ezeket a fülbevalókat nem csak a nők, hanem a férfiak is viselték, hiszen ezek gyakran jelképezték a társadalmi rangot és a gazdagságot.

Az ókori Görögországban és Rómában is megtalálhatók voltak az akasztós fülbevalók, melyek az elit társadalom és az arisztokraták körében voltak divatosak. Az ókori Rómában a fülbevalók viselése a jogállás és a társadalmi státusz kifejeződése volt, és gyakran értékes drágakövekkel és gyöngyökkel díszítették őket.

A középkorban az akasztós fülbevalók népszerűsége csökkent, mivel a keresztény egyház szigorú szabályokat vezetett be az ékszerek viselésére vonatkozóan. Azonban a reneszánsz idején az arisztokrácia ismét divatossá tette a fülbevalókat, és különösen a hölgyek között váltak népszerűvé.

Az akasztós fülbevalók reneszánsza

Az akasztós fülbevalók igazi reneszánszukat azonban a 18. és 19. században élték meg. Ebben az időszakban az ékszerkészítés technikái és anyagai fejlődtek, így a fülbevalók gazdagabban díszíthetőkké váltak, és a viselőik személyiségét is egyre jobban kifejezhették. Eleganciájuk és bájuk vonzotta a hölgyeket, az ékszerek elterjedtek az arisztokrácia és a polgári osztályok között is.

A 20. században a divat folyamatosan változott, és az akasztós fülbevalók is újabb és újabb formákat öltöttek. Az Art Deco stílus divatja hozta magával az egyszerűbb, geometrikus formákban gazdag ékszereket, míg a 60-as években a bohém stílus és a hippikultúra hódított, így ezek a fülbevalók is színes, szokatlan és kreatív megjelenéssel bírtak.

Akasztós fülbevalók a napjainkban

Manapság az akasztós fülbevalók a modern ékszerdivat fontos darabjai maradtak. Az anyagok, mint az ezüst, arany, nemsacél, vagy a diszítő elemek, mint a  gyöngyök, drágakövek, ásványok és a különleges dizájnok lehetővé teszik, hogy mindenki megtalálja az egyéniségéhez és stílusához leginkább illő fülbevalót.

Állatos akasztós fülbevalók

Az állatos fülbevalók az ékszerdivat egy színes és játékos szeletét képviselik. Ezek a bájos és kreatív fülbevalók olyan különböző állatfigurákat ábrázolnak, amelyeket az emberiség mindig is rajongással és csodálattal nézett. Az állatos fülbevalók divatos kiegészítők, melyek aranyos, vicces, elegáns vagy éppen extravagáns megjelenéssel bírnak. Lehetőséget nyújtanak arra, hogy a viselőjük kifejezze az állatok iránt érzett szeretét, vagy épp saját személyiségét. Ezek az ékszerek tökéletesen megfelelnek a mindennapi viseletnek, valamint különleges alkalmakra is. Az állatos akasztós fülbevalók sokszínűsége és varázsa garantáltan elbűvöli az embereket és vidámságot csempész mindennapjaikba, legyen szó gyerekekről, vagy felnőttekről.

Állatos akasztós fülbevalók szimbolikája

Az akasztós állatos fülbevalók többek között szimbolikus jelentésekkel is bírhatnak, amelyek különböző kultúrákban és vallásokban más és más értelmezést kaphatnak. Ezek az ékszerek gyakran nemcsak divatos kiegészítők, hanem mélyebb jelentéssel is rendelkezhetnek, amelyek kifejezik a viselőjük értékrendjét, hiedelmeit és személyes élményeit.

A madár- vagy lepkeformájú akasztós fülbevaló szimbolizálja a szabadságot és az átalakulást. Néhány állatos fülbevaló, például a bagoly vagy a teknős, kapcsolatba hozható a bölcsességgel és az intuitív érzékenységgel. Egyes állatfigurák, mint például a cápa, vagy a halak szimbolizálhatják a védelmet és a jó szerencsét. A kutyák, macskák vagy más háziállatok fülbevalói a szeretet, hűség és kapcsolódás szimbólumai lehetnek. A sárkány vagy a farkas, a spirituális és mitikus világban is jelentős szerepet játszik, ezáltal az ilyen állatok ábrázolása szimbolizálhatja az erőt, bátorságot és spirituális kapcsolódást.

Webáruházunkban számos szín, minta és anyag között válogathatsz, így garantáltan megtalálod a számodra tökéletes választást. Amennyiben bizsu akasztós fülbevalóink tetszenek, de nem bírja a füled a bizsut, allergiás vagy bizonyos fémekre, kérj hozzá kiegészítőként a termékoldalon rozsdamentes acél, ezüst vagy 14K arany bevonatú akasztót a hozzá illő színben!

 

Pörgess, hogy nyerhess!

  • Tedd próbára szerencséd, nyerj 5 vagy 10% kedvezményt, vagy ingyenes szállítást!
  • Rendelésenként egy nyeremény használható fel, 5.000 Ft kosárérték felett.
Pörgetek!
Ne lássam többet
Emlékeztess később
Köszönöm most nem